Vettel: “Deze podiumplaats is boven onze verwachtingen”

Sebastian Vettel veroverde tijdens de GP van Maleisië de derde en tevens ook laatste podiumplaats. Een bedreiging voor de overwinning was hij nooit maar deze podiumplaats ligt wel boven de verwachtingen die hij en Red Bull hadden.
image
Vettel mocht naast Lewis Hamilton van op de eerste startrij vertrekken maar echt Hamilton bedreigen voor de overwinning, daar geloofde hij niet in. En dat was ook effectief zo tijdens de race. Nico Rosberg lag na de start al snel in de tweede positie achter zijn Britse teamgenoot en Vettel moest zelfs even terugvechten tegenover Daniel Ricciardo, zijn eigen teamgenoot.

Uiteindelijk werd Vettel dus derde maar daar was hij best tevreden mee.

“Ja, dit ligt echt boven onze verwachtingen,” zei Vettel na afloop van de race. “Kijk maar naar waar we ons anderhalve maand geleden bevonden. Het is belangrijk dat we zoveel progressie geboekt hebben en dat is te danken aan het harde werk van het team en van Renault. Allebei gaan ze tot het uiterste. Mercedes heeft nog wel redelijk wat voorsprong en het heeft ook nog wat achter de hand om te reageren. Wij moeten er voor zorgen dat we hen zo snel mogelijk inhalen. Momenteel lijken we een grotere progressie te boeken dan hen, dus ik hoop dat we op dezelfde manier kunnen doorgaan.”

“Momenteel is het vooral belangrijk om punten te behalen en we zullen ons best doen om binnenkort te staan waar zij zich momenteel bevinden. We zijn een sterk team, dat weet ik. Dat kan je zien aan de snelheid en resultaten van tijdens de eerste twee races. Volgens mij is het simpelweg een kwestie van tijd,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print