Red Bull maakt zich zorgen over ‘magische ophanging’ van Mercedes

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij het Red Bull F1 team zijn ze bevreesd voor de invloed die de speciale ophanging van de Mercedes F1-bolide zal hebben tijdens de komende races. Teambaas Christian Horner denkt dat het systeem om de rijhoogte van de wagen aan te passen de komende races een belangrijke invloed op de performance kan hebben.

Eenvoudig uitgelegd heeft Mercedes sinds de zomer een systeem op haar F1-bolide dat er voor zorgt dat de ophanging achteraan de wagen op de rechte stukken er voor zorgt dat de rijhoogte iets lager is. Dit zorgt ervoor dat de topsnelheid iets hoger is en voor minder drag zorgt.

Het systeem leek opvallend efficiënt op het Istanbul Park Circuit in Turkije. Het voorbije raceweekend leek het op het Circuit of The Americas minder efficiënt maar Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat het systeem tijdens verschillende van de komende races erg efficiënt kan zijn.

“Ik denk dat ze op erg slimme manier hun topsnelheid op het rechte stuk verbeteren en dat op de circuits die zich ertoe lenen,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports’.

“Als je naar de achterkant van hun wagen kijkt en hoe die verlaagd wordt. In Turkije was dat echt één van hun sterke punten.”

“Het zal op sommige circuits een grotere invloed hebben dan op andere. Het had een beperkt effect op het Circuit of The Americas maar op circuits zoals Jeddah bijvoorbeeld zal het erg sterk zijn.”

Volgens Horner is het systeem op zich alvast niet illegaal en er moet dan ook geen protest verwacht worden.

“We hebben niet het gevoel dat het illegaal is,” aldus Horner. “Het is iets dat in het verleden nog gebruikt werd. We hebben het hen in het verleden nog zien gebruiken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022