Mercedes: “Een opgave zou dramatisch zijn voor de titelstrijd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes blijven ze bevreesd voor een eventuele opgave tijdens de resterende vijf races van het seizoen. Vooral de Mercedes-motor kan mogelijk voor problemen zorgen in de strijd van Mercedes en Lewis Hamilton met Red Bull en Max Verstappen.

Mercedes kreeg de voorbije weken meermaals af te rekenen met motorproblemen, zowel bij het eigen team alsook de fabrieksteams. Bij Mercedes proberen ze nu om voor de resterende races een goede balans te vinden tussen performance en betrouwbaarheid.

“Tijdens het slot van het seizoen balanceren we tussen performance en betrouwbaarheid,” aldus James Vowles, de hoofdstrateeg bij Mercedes.

“Slechts één keer een race niet finishen, of het nu door een probleem met het chassis of de power unit is, het zou dramatisch zijn voor het kampioenschap. Omwille daarvan proberen we alles zo goed mogelijk onder controle te houden voor het einde van het jaar.”

Vooral Valtteri Bottas lijkt momenteel de rekening daarvan gepresenteerd te krijgen. Grote vraag is echter vooral of Lewis Hamilton probleemloos de laatste vijf races van het seizoen zal kunnen afwerken.

“Voor Valtteri betekende het dat we een extra interne verbrandingsmotor moesten in gebruik nemen zodat we het beste compromis hadden.”

“Of het de performance heeft verbeterde? Ja, een klein beetje maar het gaat veel meer over het restant van het seizoen dan over één specifieke race.”

“Deze wijziging, hoe pijnlijk ze ook was tijdens de race in Austin, we zullen er de komende races de vruchten van plukken,” besloot Vowles.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022