Red Bull: “Max Verstappen heeft ‘ontsnappingsclausule’ in zijn contract staan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko benadrukt dat het vastleggen van Max Verstappen op de lange termijn belangrijk kan zijn in de toekomst om een nieuwe motorleverancier te vinden, al geeft hij ook toe dat er een ‘ontsnappingsclausule’ in Verstappen zijn contract zit.

Max Verstappen en Red Bull gaan minstens met elkaar door tot 2028. Teambaas Christian Horner omschrijft de overeenkomst als een intentieverklaring want een zevenjarig contract komt men maar zelden tegen in de Formule 1.

Het onderstreept met andere woorden de ambitie van de formatie uit Milton Keynes en Dr. Helmut Marko laat weten dat het ook belangrijk is om bijvoorbeeld een nieuwe motorleverancier te vinden in de toekomst.

 “Max is een belangrijke schakel in het schaakspel,” zei Marko in een interview met het Duitse ‘Formel1.’ “Het is niet verwonderlijk dat fabrikanten daar rekening mee houden.”

“Het was daarom belangrijk voor Red Bull om te kunnen zeggen dat we de beste rijder tot 2028 aan ons team hebben verbonden.”

Daarmee doelt Helmut Marko waarschijnlijk op het feit Red Bull al enige tijd aan de Volkswagen Groep gelinkt wordt. De geruchten worden de laatste tijd almaar luider dat we in de toekomst Porsche-motoren achterin de bolides uit Milton Keynes zullen vinden.

“Als je iemand als Max in de gelederen hebt, heeft dat een positief effect op de rest van het team en de partners,” voegde de Oostenrijker eraan toe.

Hoewel Max Verstappen een overeenkomst met Red Bull ondertekende tot 2028 zijn ze niet honderd procent zeker dat de Nederlander daadwerkelijk zijn contract zal uitdoen. De wereldkampioen heeft namelijk een ontsnappingsclausule waarmee hij zijn contract kan verbreken als Red Bull slecht zou beginnen te presteren zoals het geval was in 2014 met Sebastian Vettel.

“Als Red Bull een soort ‘crash’ meemaakt, net als in 2014, dan is er natuurlijk een ontsnappingsclausule”, onthulde Marko.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print