Ferrari is veel beter voorbereid op ‘ontwikkelingsoorlog’ tijdens het seizoen

Charles Leclerc in de Ferrari F1-75

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is zijn team klaar voor de ‘ontwikkelingsoorlog’ die doorheen het F1-seizoen zal woeden. Zeker met de volledig nieuwe generatie F1-bolides is het niet alleen belangrijk om van bij het begin een goede wagen te hebben maar ook die wagen zeer snel en goed te ontwikkelen.

“Het goede niveau een volledig seizoen aanhouden is een uitdaging, niet alleen voor ons maar voor alle teams,” aldus Binotto.

“Het is juist dat onze tegenstanders een zeer sterke ontwikkeling gekend hebben, vooral in 2017 en 2018 verloren we het op dat vlak.”

De situatie bij Ferrari is volgens Binotto de voorbije jaren echter serieus veranderd, Ferrari is veel beter uitgerust en voorbereid om een zogenaamde ‘ontwikkelingsoorlog’.

“Maar sindsdien, op het vlak van ontwerp van de wagen, we hebben onze windtunnel verbeterd, de technologieën, de processen en simulaties. We zijn vandaag dan ook veel beter voorbereid dan in het verleden om de wagen goed te ontwikkelen.”

“We hebben ook een budgetplafond dat de ontwikkelingssnelheid zal beïnvloeden, we moeten er voor zorgen dat we de juiste aanpak hanteren, het kan immers een game-changer zijn in de strijd voor de ontwikkeling.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print