Nico Hulkenberg: “Sebastian Vettel heeft een achterstand voor het seizoen 2022”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Nico Hulkenberg wordt Sebastian Vettel overduidelijk met een achterstand geconfronteerd doordat hij de eerste twee races van het F1-seizoen 2022 moest missen nadat hij positief testte op het coronavirus COVID-19.

Slechts enkele dagen voor aanvang van het eerste raceweekend in Bahrein testte Sebastian Vettel positief. De Duitser mistte niet alleen de eerste race in Bahrein, hij moest zich ook in Saoedi-Arabië laten vervangen door Nico Hulkenberg.

Vettel kon tijdens de wintertests wel in actie komen met de nieuwe Aston Martin F1-bolide maar volgens Hulkenberg is testen nog iets helemaal anders dan ook effectief racen, zeker gezien het feit dat er een volledig nieuwe generatie F1-bolides werd geïntroduceerd.

“Hij mankeert overduidelijk die eerste twee races en heeft nu een achterstand,” aldus Hulkenberg. “Hij heeft echter enorme capaciteiten en is erg getalenteerd.”

“Ik denk dat hij erin zal slagen om zijn achterstand goed te maken maar er wacht hem zeker en vast veel meer werk en hij zal echt voluit moeten gaan om de achterstand goed te maken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen