“Red Bull moest door budgetplafond meer dan 150 medewerkers ontslaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Omwille van de invoering van het budgetplafond heeft Red Bull volgens ‘Motorsport-Total’ 154 medewerkers moeten ontslaan. Red Bull is zeker niet het enige team dat in haar personeelsband moeten snoeien maar Red Bull is wel het team dat de meeste werknemers heeft ontslagen.

Bij de invoering van het budgetplafond heeft Red Bull van 2020 op 2021 154 medewerkers ontslagen, een direct gevolg van de invoering van het budgetplafond. Opvallend genoeg is het verschil met de andere teams erg groot. Mercedes heeft 59 medewerkers ontslagen, Aston Martin ‘slechts’ 22 medewerkers.

Bij sommige teams heeft het budgetplafond niet tot ontslagen geleid maar zijn er zelfs medewerkers bijgekomen. Bij Alpine, AlphaTauri en Williams zijn er bijvoorbeeld medewerkers bijgekomen.

Opvallend is ook dat Red Bull ‘slechts’ 721 medewerkers heeft. Ter vergelijking, Mercedes heeft 1 004 medewerkers. Ook McLaren (837), Alpine (820) en Williams (755) hebben duidelijk meer medewerkers. De verklaring voor het verschil in aantal medewerkers en het aantal ontslagen is volgens ‘Motorsport-Total’ te verklaren door het feit dat Red Bull haar medewerkers beter zou verlonen. Een medewerker bij Red Bull zou zo’n 160 000 euro per jaar verdienen terwijl een Mercedes-medewerker 123 000 euro zou verdienen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print