“Red Bull moest haar toekomst in de F1 veiligstellen na het vertrek van Honda”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko heeft in een gesprek met ‘Auto, Motor und Sport’ gezegd dat er momenteel spanningen zijn in de relatie tussen Red Bull en Honda.

In oktober 2020 kondigde Honda aan dat ze de Formule 1 zouden verlaten en zich zouden gaan concentreren op hun gamma van elektrische auto’s. Maar ze gingen wel door met steun te geven aan Red Bull Powertrains en ze hebben interesse getoond in de nieuwe regels in de Formule 1 die vanaf 2026 in voege zullen gaan.

Maar voor deze nieuwe interesse moest Red Bull zijn eigen toekomst veiligstellen in de Formule 1, aldus Helmut Marko. Want toen Honda aan het einde van 2021 vertrok uit de Formule 1 waren er voor Red Bull maar weinig opties.

Een nieuwe samenwerking met Renault was uitgesloten en noch Mercedes, noch Ferrari zou een rechtstreekse concurrent van motoren gaan voorzien. Ofwel moest Red Bull zelf motoren beginnen bouwen ofwel zouden ze zich moeten terugtrekken uit de F1.

“Het is een gespannen situatie die een geschiedenis heeft,” verklaarde Marko aan ‘Auto Motor und Sport.’

“Toen Honda twee jaar geleden aankondigde zich terug te trekken, zouden we helemaal niets hebben gehad, Honda wilde zelfs de bestaande motor niet leveren.”

“We hebben dat geleidelijk kunnen omvormen tot de samenwerking zoals we die nu zien.”

“Tegelijkertijd hebben we, om de toekomst veilig te stellen, onze eigen motorenfabriek opgezet, die state of the art is met de nieuwste testbanken en meetinstrumenten. We hebben hetzelfde engagement van Honda in Sakura.”

“Toen het erom ging te beslissen wie wat zou doen vanaf 2026, werden sommige dingen moeilijk. Er werd gedacht dat Honda alleen het elektrische gedeelte zou doen, maar we konden het niet eens worden.”

“Een beslissing over de toekomstige samenwerking wordt binnenkort genomen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print