“Max Verstappen heeft het gevoel dat hij Lewis Hamilton van de troon moet stoten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sky-analist Karun Chandhok merkt op dat Max Verstappen een gevecht met Lewis Hamilton anders benaderd dan een gevecht met een andere rijder en hij denkt te weten hoe dat komt.

Toen Max Verstappen en Lewis Hamilton in gevecht waren voor de wereldtitel in 2021 ging het er veel bitsiger aan toe dan de duels die we dit jaar te zien kregen tussen Verstappen en Leclerc. Maar tijdens de GP van Brazilië kwamen Verstappen en Hamilton elkaar weer tegen en hoewel het eigenlijk voor de wereldkampioen geen belang meer had vloog hij er met het mes tussen de tanden in.  

“Volgens mij is er een duidelijk verschil,” aldus Chandhok. “Lewis is de koning van een generatie, Max vindt dat hij zich moet bewijzen tegenover Lewis en hem van de troon stoten. Terwijl hij George, Charles en Carlos ziet als zijn leeftijdsgenoten en hij anders tegen hen racet.”

Toen Hamilton en Verstappen in 2021 in duel gingen gaf geen van de twee rijders een duimbreed toe maar afgelopen jaar ging het er sportiever aan toe tussen Leclerc en Verstappen. Dat ligt misschien wel aan het feit dat Leclerc en Verstappen van dezelfde generatie zijn.

“Saoedi-Arabië was daar dit jaar een fantastisch voorbeeld van”, zei Chandhok. “Het verschil tussen Lewis en Max in 2021 daar was dat het enorm controversieel was ten opzichte van Charles en Max dit jaar, het was een schitterende race”, legde Chandhok uit. “Ze eindigden op een halve seconde van elkaar, het was een geweldige race.”

Het gevecht tussen Verstappen en Russell in de sprintrace in Brazilië was ook hard maar eerlijk maar toen Verstappen daags nadien Lewis Hamilton op zijn weg tegenkwam was het anders. Geen van de twee kemphanen wilden van wijken weten en dat resulteerde in contact maar Hamilton wist toch nog een tweede plaats veilig te stellen achter zijn teamgenoot Russell.

Max Verstappen kreeg een penalty en eindigde pas zesde, een van de slechtste resultaten van het seizoen voor de wereldkampioen. Hij was het ook helemaal niet eens met de wedstrijdleiding en dat was ook Damon Hill opgevallen.

“Er lijkt een soort, ik weet het niet, meningsverschil te zijn tussen die twee (Verstappen en Hamilton), maar minder met Charles Leclerc.”

“Charles was een titelkandidaat, maar Max leek er vrij rustig mee om te gaan.”

“Max hoefde niet tegen een ander team te vechten voor een wereldkampioenschap, dus die felheid was er nie, hij leek niet dezelfde reactie te hebben op zijn concurrentie met Charles als hij had met Lewis.”