Red Bull: “Nieuwe overeenkomst met Honda zou te gecompliceerd zijn geweest”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull kondigde onlangs een samenwerking met Ford aan, waardoor er binnen enkele jaren definitief een einde komt aan de samenwerking met Honda, dit ondanks de recent behaalde successen met de Japanners. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner werd een eventuele verlenging van de samenwerking met Honda bestudeerd.

“We hebben een geweldige relatie met Honda en we hebben genoten van de successen die we met hen behaald hebben,” aldus Horner. “Die samenwerking komt in 2025 tot een einde.”

“Zowel het team als Honda zullen alles op alles zetten om nog nieuwe successen te behalen terwijl we de huidige overeenkomst uitdoen. We hebben een samenwerking na 2025 bestudeerd maar logistiek gezien werd het te ingewikkeld.”

Opmerkelijk genoeg liet Honda aan de FIA weten dat het ook in 2026 motorleverancier in de Formule 1 wil zijn, al betekent dat volgens Horner daarom nog niet dat Honda daadwerkelijk op de startgrid zal staan.

“Uiteraard moeten motorfabrikanten zich nu aanmelden maar dat betekent nog niet dat ze daadwerkelijk in 2026 op de startgrid staan,” aldus Horner.

“We wensen Honda uiteraard het allerbeste voor de toekomst. Maar er is een duidelijk verschil tussen het het 2026-programma waarop Red Bull Powertrains zich samen met Ford focust en de nauwe samenwerking met Honda waaruit we met de huidige gehomologeerde motor zoveel mogelijk willen uithalen.”