Red Bull onthult oorzaak van DRS-probleem Max Verstappen: “Er is een grens overschreden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens het raceweekend in Spanje kreeg Max Verstappen tijdens zowel de kwalificatie als de race af te rekenen met DRS-problemen. Dr. Helmut Marko gaf na afloop van de race een verklaring voor de problemen die Verstappen had.

In de kwalificatie ondervond Verstappen een DRS-probleem tijdens het beginnen van zijn ultieme snelle run en ook tijdens de race trad het DRS-probleem meermaals op. Bij Red Bull hadden ze voorafgaand aan de race nochtans gesleuteld aan Verstappen zijn DRS-systeem maar dat had dus niet veel geholpen.

Volgens het Duitse ‘Motorsport-Total.com’ zou een pakket met updates dat op de wagen van Max Verstappen werd geïntroduceerd aan de basis liggen van de DRS-problemen. Het pakket met updates had als doel om gewicht te besparen waardoor verschillende onderdelen lichter waren maar dat veroorzaakte dus ook een DRS-probleem.

Waarom Max Verstappen wel problemen ondervond en teamgenoot Sergio Perez niet, daar is volgens Dr. Helmut Marko een verklaring voor. Sergio Perez kreeg het pakket met updates immers niet op zijn wagen geïnstalleerd.

“Met het huidige ontwikkelingstempo kunnen we niet alles tegelijkertijd voor de beide wagens doen,” aldus Marko volgens ‘Motorsport-Total.com’.

“Het is dansen op een dunne koord. Tien kilogram minder gewicht levert op dit circuit immers drieënhalf tiende op. We konden echter niet voorzien dat dit probleem zich in deze vorm zou voordoen.”

Bij Red Bull dachten ze het probleem na afloop van de kwalificatie te hebben opgelost maar het probleem deed zich toch opnieuw voor.

“Je moet de onderdelen steeds lichter maken omdat je wagen te zwaar is. Op dat gebied is er een grens overschreden en dan gaan de onderdelen buigen of hebben ze niet meer de stijfheid die noodzakelijk is,” aldus Helmut Marko.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print