Ferrari heeft verklaring over opgave Charles Leclerc

Ferrari
Ferrari

Na de opgave van Charles Leclerc door een ‘motorprobleem’ startte Ferrari een grondig onderzoek naar de oorzaak van het probleem. Ferrari lijkt een verklaring hiervoor te hebben gevonden.

Charles Leclerc reed comfortabel aan de leiding van de GP van Spanje maar nog voor halverwege de race kreeg Leclerc plots technische problemen. In ronde 27 verloor Leclerc plots vermogen en de Monegask keerde terug in de pits waar hij zijn Ferrari F1-75 in de garagebox parkeerde.

Ferrari begon een onderzoek naar de problemen en de Italianen laten weten dat het probleem niet werd veroorzaakt door een zogenaamd ‘ontwerpfout’.

“Na een onderzoek van de power unit van Leclerc kunnen we besluiten dat de turbo en MGU-H beschadigd zijn en niet hersteld kunnen worden,” zo luidt het in een statement van Ferrari.

“Na een volledige analyse van het probleem en de oorzaak ervan zijn we tevreden dat het niet werd veroorzaakt door een ontwerpfout of betrouwbaarheidsprobleem met één van deze onderdelen of een element van de power unit.”

Opvallend is echter dat Ferrari ons verder in het ongewisse laat waardoor het probleem zich stelde. Mogelijk hebben de hogere temperaturen of een probleem met de koeling mee aan de basis gelegen van de uitvalbeurt van Leclerc.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print