Mattia Binotto plaatst vraagtekens bij de brandstoftemperatuur van Max Verstappen: “Ik kan alleen maar vertrouwen op de FIA”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto benadrukt dat hij de FIA vertrouwt nadat er geruchten de ronde deden dat Max Verstappen de GP van Spanje had gewonnen met een illegale bolide.

Er wordt gespeculeerd dat de temperatuur van de benzine in de RB18 van Verstappen te laag was voor de start van de race in Barcelona afgelopen weekend. Zowel Verstappen als Pierre Gasly van zusterteam Alpha Tauri kwamen erg laat uit hun pitbox gereden om zich naar de startgrid te begeven.

De mecaniciens waren nog druk bezig met de bolide van beide heren terwijl de engineers in gesprek waren met officials van de FIA. 

Volgens de reglementen mag de temperatuur van de brandstof ten allen tijde niet minder dan tien graden zijn als de buitentemperatuur. De FIA heeft laten weten dat de brandstoftemperatuur van de bolides van Gasly en Verstappen binnen de limieten lag.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft laten weten dat hij vermoedens had dat er iets aan de hand was met de brandstoftemperatuur bij Red Bull maar hij staat achter de beslissing van de FIA. 

“Ik kan me voorstellen dat het over de brandstoftemperatuur ging,” aldus Binotto.

 “Ze mogen maximaal tien graden onder de omgevingstemperatuur zijn. Dat moet te allen tijde zijn tijdens het evenement. Dus niet alleen als de auto naar buiten gaat, maar ook als de auto in de garage zelf staat. Ik kan alleen maar vertrouwen op de FIA.”

“Ik kan alleen maar vertrouwen op de FIA en ik ben er vrij zeker van dat ze er gerust op zijn. Ze hebben het gecontroleerd. En misschien is dat ook niet de juiste uitleg, dat moet je aan hen vragen.”

Koudere brandstof gebruiken zorgt voor een betere ontbranding wat een vermogensvoordeel oplevert. In 2019 liep Mercedes al eens tegen de lamp toen er tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Singapore brandstof klaarstond om in de auto van Hamilton getankt te worden die elf graden kouder was dan de omgevingstemperatuur. 

Dat leverde de formatie uit Brackley toen een boete op van vijfduizend euro. Tijdens de race in Spanje zou het mogelijk een diskwalificatie voor Max Verstappen betekend hebben.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer