Sergio Perez: “Er was mij verteld dat ik de positie zou terugkrijgen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez laat weten dat Red Bull een belofte verbroken heeft toen hij Max Verstappen voorbij liet, er was hem verteld dat hij de positie zou terugkrijgen.

Red Bull scoorde in Barcelona een 1-2 met Verstappen en Perez maar die laatste was niet helemaal tevreden over hoe dat juist tot stand gekomen was.

Perez ging Verstappen voorbij toen die in bocht vier een uitstapje maakte tijdens de negende ronde en met George Russell voor het tweetal werd Perez gevraagd om Verstappen voorbij te laten. Omdat ze op verschillende strategieën zaten vroeg Perez tijdens ronde zesentwintig dat Verstappen hem zou voorbij laten omdat hij op versere banden reed maar dat verzoek werd geweigerd door het team.

Nadat Verstappen was veranderd naar een drie stops-strategie en Perez de leiding had overgenomen van Leclerc werd er aan de Mexicaan gevraagd om zich niet te verzetten als zijn teamgenoot voorbij zou kunnen en dat ervaart Perez als oneerlijk.

 “Ik denk dat wat duidelijk was, was dat de driestopper de betere strategie was, racetijd, en de verschillende strategieën, dus ik denk dat als ik in die richting was gegaan, ik de race gewonnen zou hebben.”

“En het pakte goed uit voor Max. Ik denk dat dat iets was wat we besproken hebben. Het was goed omdat we op dat moment niet wisten welke strategie de beste zou zijn.”

“Tijdens de eerste stint, toen ik de positie aan Max gaf, was mij verteld dat ik ze zou terug krijgen. Toen ik op de twee-stop zat, had ik het gevoel dat ik Max en George iets eerder had kunnen passeren om te proberen de strategie te laten werken, maar waarschijnlijk zou dat niet genoeg zijn geweest.”

Red Bull heeft Perez aangetrokken om twee ijzers in het vuur te hebben want daar ontbrak het voordien nog wel eens aan. Vorig jaar lukte dat ook goed en werd hij beloond met een contractverlenging maar nu stuurt hij toch aan op een gesprek binnen het team over zijn rol.

“Het is nog steeds een geweldig teamresultaat, het seizoen is nog erg jong en ik denk dat het momentum in het team geweldig is,” voegde hij eraan toe.

“Dus we moeten gewoon een paar dingen intern bespreken. Er is niets waar ik me zorgen over maak.”

“Ik kan zeggen dat de sfeer in het team, het momentum dat we dragen, geweldig is, als geen ander team, dus daar ben ik blij mee.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print