“Red Bull Racing moet snel reageren”

Sébastian Vettel voelt zich alles behalve goed na de overwinning van Fernando Alonso, afgelopen weekend in Silverstone tijdens de Britse GP. Volgens de Duitse wereldkampioen moet zijn team, Red Bull Racing, snel reageren om een totale ommekeer in het kampioenschap te vermijden.

Dankzij een update op de Ferrari gingen de kansen van de Italiaanse constructeur zienderogen naar omhoog. Vettel, die tot dusver het seizoen heeft gedomineerd, maakt zich dan ook iets of wat zorgen.

“Het waren moeilijke omstandigheden in Silverstone”, zegt Vettel in een video-interview op de website van Red Bull Racing. “De ene kant van het circuit was compleet nat, en de andere kant compleet droog. Naar verloop van tijd, toen de baan begon te drogen, voelde ik me beter en beter maar jammer genoeg verloren we redelijk wat tijd in de pitlane.”

RBR, een team dat normaal schittert in het pitstopwerk, blunderde tijdens de tweede pitstop van Vettel, en dat is, opvallend, niet de eerste keer dit seizoen. Het is duidelijk dat iedereen bij het team zwaar onder druk staat.

Vettel vraagt zijn team dan ook om rustig te blijven en te reageren.

“We hebben vandaag gezien dat Ferrari erg snel was, vooral Fernando, en ze versloegen ons”, gaat de jonge Duitser verder. “We moeten dat accepteren. Laat het een les zijn voor ons, en we moeten ons nu focussen op de volgende races om er terug te staan. Dit is een erg belangrijke periode in het kampioenschap. We staan er nog steeds goed voor, maar we mogen nu niet stilstaan, moeten blijven werken en vooral aan ons zelf denken.”

Geschreven door Michaël Oosterlinck
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print