“Alonso was schitterend”

De president van Ferrari, Luci Di Montezemolo, was na afloop van de race in Silverstone uiteraard uiterst tevreden met de eerste overwinning voor de Italiaanse renstal dit seizoen. Na een moeilijk seizoensbegin begint Ferrari dan toch opgewarmd te geraken.
Luci Di Montezemolo vond de overwinnig van Fernando Alonso uiteraard ook uiterst motiverend. In 1951, exact 60 jaar geleden in Silverstone, won Ferrari zijn eerste race in de koninginneklasse van de autosport.

“Naar het volkslied van Italië luisteren op het circuit van Silverstone, waar wij zestig jaar geleden onze eerste overwinning behaalden, is voor mij uiterst motiverend. Dit is Ferrari, een team dat de strijdbijl nooit begraaft, een team dat de lat nooit lager legt maar zo hoog mogelijk en dat voor een periode van zestig jaar,” verklaarde de baas van Ferrari apetrots.

Vervolgens haalde hij ook de loftrompet boven voor zijn twee piloten.

“Fernando was schitterend, hij heeft een uitstekende race gereden. Ook Felipe heeft het zeer goed gedaan, hij is tot op het einde blijven strijden.”

Voor de de race in Silverstone kroop Fernando Alonso achter het stuur van de Ferrari 375, de wagen die zestig jaar geleden de Italiaanse renstal haar eerste overwinning schonk. Later in de race behaalde Alonso de overwinning met de huidige Ferrari waardoor hij de hegemonie van Red Bull (tijdelijk?) wist te beëindigen.

” Ik wil Stefano Domenicali en het volledige team nog eens bedanken. De mensen op het circuit hebben uitstekend werk geleverd. Dit geldt uiteraard ook voor de mensen in Itlië die aan de wagen werken. Ik had hen op voorhand gevraagd om goed hun best te doen, niet alleen voor ons maar vooral voor onze fans.”

De eerste overwinning voor Ferrari is eindelijk binnen, volgen er nog meer of gaat Luca Di Montezemolo opnieuw op zijn honger moeten zitten?

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print