Red Bull: “Resterende zes races winnen wordt een enorme uitdaging”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije vijf races lijkt Max Verstappen met sprekend gemak te hebben gewonnen maar de resterende zes races winnen wordt volgens Red Bull-teambaas Christian Horner een serieuze uitdaging.

Lewis Hamilton liet onlangs nog verstaan dat Red Bull dit seizoen bijna onverslaanbaar is. Bij Red Bull zelf nuanceren ze die uitspraak van Hamilton echter. Het is volgens teambaas Christian Horner immers niet zo dat ze met de vingers in de neus de resterende zes races zullen winnen.

“Dat is een enorme taak om te verwezenlijken want er komen erg verschillende circuits aan,” verklaart Christian Horner de uitdaging die Red Bull tijdens de resterende zes races van het seizoen te wachten staat.

“Wanneer je Singapore met Monza vergelijkt, Singapore heeft het meeste aantal bochten op de kalender. Het is een hobbelig circuit, het is een stratencircuit, het is zo’n enorm andere uitdaging.”

“We bevinden ons in een geweldige positie in het kampioenschap. We gaan echter iedere race aanvallen en ons uiterste best doen, vervolgens zullen de punten vanzelf komen.”

Toch zijn er ook aanwijzingen dat Red Bull ook op erg verschillende circuits zeer goed weet te presteren, dat beseft ook Christian Horner.

“Weet je, we zijn snel geweest op Spa, Zandvoort, Monza en zelfs in Boedapest. Op erg verschillende circuits dus, de wagen presteert echt zeer goed.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner