Red Bull rijdt in Monaco met nieuwe diffuser

Enkele dagen geleden waren er reeds vermoedens dat het team van Red Bull in Monaco over een nieuwe dubbele diffuser zou kunnen gebruikmaken. Adrian Newey heeft nu bevestigd dat het team de nieuwe diffuser tijdens de oefensessies zal evalueren.
Red Bull wil in haar jacht op Brawn GP zo snel mogelijk de nog resterende kloof dichten en daarvoor heeft het dus nog de joker van de dubbele diffuser achter de hand. Een joker die het team dus vanaf Monaco wil inzetten.

“Ja, we beschikken over de dubbele diffuser,” antwoordde Adrian Newey op een vraag van Autsport. “We installeren hem op beide wagens en zullen zien wat het geeft.”

Na de eerste oefensessie wil het team meteen al via de diverse meetapparatuur te weten komen of de wagen met de nieuwe diffuser ook daadwerkelijk meer downforce heeft en beter presteert.

“Er is uiteraard een risico aan verbonden door de diffuser meteen op beide wagens te installeren. Presteert de diffuser immers zoals voorspeld in de windtunnel? Misschien is er wel een mechanisch probleem waardoor beide wagens worden getroffen maar we hebben besloten om het risico te nemen. We hadden hem ook op één wagen kunnen plaatsen maar dan komt ongetwijfeld de wet van Murphy langs. Als er dan een wagen snel moet opgeven is het ongetwijfeld die met de nieuwe diffuser en dan weten we nog steeds niet of hij goed werkt op onze wagen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023