Red Bull rijdt in Turkije met speciale Honda-livery

Red Bull F1 team
Red Bull F1 team

Het Red Bull F1 team rijdt tijdens het raceweekend van de GP van Turkije met een speciale livery om het afscheid nemende Honda te eren.

Normaal zou komend weekend de GP van Japan plaatsvinden, de laatste thuisrace van Honda als motorleverancier in de Formule 1. Omwille van de pandemie met het coronavirus is de race in Japan echter van de kalender verdwenen en wordt er komend weekend in Turkije geracet.

Ter ere van het afscheid van Honda rijden Max Verstappen en Sergio Perez komend weekend met een overwegend witte livery met rode accenten. Wit met rood zijn de kleuren waarmee Honda vroeger als fabrieksteam deelnam aan de Formule 1 en het zijn uiteraard ook de kleuren van de Japanse vlag.

In een persbericht laat Red Bull Racing weten dat de livery een eerbetoon is aan de RA 272-bolide van Honda. Richie Ginther behaalde met die wagen in 1965 de allereerste overwinning van Honda als fabrieksteam in de Formule 1.

Ook op de wagen van zusterteam AlphaTauri zal een eerbetoon aan Honda staan. Op de achtervleugel zal immers in het Japans ‘bedankt’ staan.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022