Oostenrijk keert terug op F1-kalender in 2014

De Red Bull Ring, die beter gekend is als de Österreichring en A1-Ring, keert vanaf volgend seizoen terug op de F1-kalender.
image
Het circuit is sinds enkele jaren eigendom van Red Bull en werd door de energiedrankenfabrikant volledig in het nieuw gestoken. In 2011 werd de omloop terug open gesteld en gaan er geregeld races door, zoals afgelopen weekend nog de Formule Renault 3.5.

Vorig jaar waren er al geruchten dat er gesprekken gingen met Bernie Ecclestone om de GP van Oostenrijk terug op de kalender te zetten, ter vervanging van de GP van New Jersey. De Brit ontkende echter ten stelligste dat er gesprekken gaande waren, maar gaf wel de indruk niet weigerachtig te staan ten opzichte van een terugkeer van het Oostenrijkse circuit.

Vandaag raakte echter bekend dat de race toch terugkeert op de kalender vanaf 2014, samen met de introductie van de nieuwe circuits in New Jersey en Rusland. De laatste rijder die de GP van Oostenrijk won was zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, in 2003. Dit was tevens de laatste maal dat de toenmalige A1-ring de Formule 1 mocht ontvangen.

Iemand die uitermate tevreden is met de terugkeer van de Oostenrijkse omloop is Niki Lauda. “Dit is het beste wat kon gebeuren voor ons land. Het levert publiciteit op over de hele wereld, en dat is van onschatbare waarde voor Oostenrijk. Ik heb er altijd van gedroomd dat de F1 zou terugkeren naar het circuit, en dat dit nu werkelijkheid wordt, is allemaal dankzij Dietrich Mateschitz. Tot hij zijn pijlen op de omloop had gericht, was de omgeving hier zo goed als dood. We moeten hem allemaal enorm dankbaar zijn, want dankzij zijn inspanningen krijgen we weer een F1-race in Oostenrijk. Dit biedt vele mogelijkheden op economisch vlak. Er zullen heel wat nieuwe jobs bijkomen.” aldus de Oostenrijkse adviseur van Mercedes GP.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”oostenrijk_headline_1.jpg”;}
De Red Bull Ring, die beter gekend is als de Österreichring en A1-Ring, keert vanaf volgend seizoen terug op de F1-kalender.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print