Red Bull slaat terug in VT2

Tijdens de tweede vrije training reed Sebastian Vettel naar de snelste tijd, op een zucht gevolgd door Fernando Alonso. De McLarens hadden blijkbaar andere prioriteiten, en kwamen niet voor in het stuk.
image

Sebastian Vettel was dan wel de snelste in de tweede oefensessie, maar zijn blik achteraf was er toch een van bezorgdheid. Bij zowat iedereen was het grainen van de banden een probleem. Er is simpelweg weinig grip op het vuile en gladde Circuit de Gilles Villeneuve. Vergeet niet dat deze baan doorheen het jaar amper gebruikt wordt, en het weer van afgelopen week heeft er nog niets goed aan gedaan.
Daardoor zagen we ook bijna iedereen van de baan gaan, vooral in bochten 8 en 14. Veel rijders maken meermaals uitstapjes, maar als bij wonder zijn er geen echte crashes en geraakt iedereen heelhuids terug naar de pits.

Red Bull had na de ochtendsessie wat goed te maken, en gingen deze sessie voluit. Met Vettel op een eerste en Webber op een vierde plek bewijzen ze dat ze ook in vorm zijn in Canada. De grootste verrassingen zijn echter Alonso op een tweede plek en Adrian Sutil op een mooie zesde plaats. Rosberg bewijst dat de Mercedes GP W01 blijkbaar veel mechanische grip heeft, en nestelt zich net achter Alonso op een derde plaats. Met de mooie tweede plaats vanochtend van Michael Schumacher kunnen we stellen dat hun langere wielbasis meer tot zijn recht komt op dit circuit. Hou Mercedes GP dus in de gaten, want zij zouden wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

De McLarens waren een beetje trager dan in de eerste oefensessie, al kan het zijn dat ze vooral op langere runs concentreerden. Ook zij hadden last van banden die compleet stukgereden waren na enkele rondjes. Lewis Hamilton haalt de toptien nog op de zesde plaats, maar de snelste man in VT1 Jenson Button, eindigde op een elfde plek.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}