Red Bull: “Slechte start Max Verstappen veroorzaakt door motorsoftware”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner werd de slechte start van Max Verstappen veroorzaakt door een probleem met de software van de Honda-motor, de motor mapping veroorzaakte een probleem.


Max Verstappen en Pierre Gasly kenden een erg slechte start en verloren enkele posities, het ongeloof en de frustratie viel bij de start dan ook van Red Bull-teambaas Christian Horner zijn gezicht af te lezen.

“Het was verschrikkelijk,” blikt Christian Horner terug op de verschrikkelijk slechte start van Max Verstappen en Pierre Gasly.

“”Beide wagen hadden een probleem bij de start dus daarnaar moeten we kijken. Ze hielden allebei echter het hoofd koel en gingen vervolgens door.”

“Max slaagde er snel in om zijn tempo goed te krijgen en achter Mercedes aan te rijden. Pierre viel verder terug, boekte nadien verder progressie en hij maakte vervolgens nog een fout.”

Horner werd vervolgens gevraagd door ‘Motorsport.com’ of het probleem met de mapping van de motor veroorzaakt werd door Red Bull of Honda.

“Het was een mapping probleem,” aldus Horner. “Ik denk dat het aan enkele dingen van onze kant lag waaraan we samen met Honda moeten werken om het op te lossen. Ik denk dat het gelijkaardig aan ons probleem van in Oostenrijk kan zijn. We moeten dan ook zien te begrijpen wat we doen waardoor het wordt veroorzaakt.”
a:0:{}
Max Verstappen doet een zogenaamde ‘Crossbar Challenge’, of hoe wij het noemen ‘de deklat raken’.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022