Sainz: “Behoedzame strategie kost me het podium”

Carlos Sainz zegt dat het “erg bitter” voelt om niet voor het eerst op het podium te staan nadat hij er zo dicht bij was tijdens de chaotische GP van Duitsland. Toch staat de Spanjaard volledig achter de voorzichtige strategie van zijn team.


Carlos Sainz kwam in het begin van de race in een ideale positie terecht om veel punten te scoren nadat hij als één van de weinige rijders het niet waagde om snel naar de zachte banden over te schakelen terwijl de baan nog te nat was. Zo kon hij herstellen van een eerdere spin in de voorlaatste bocht, wat hem heel wat tijd kostte, terwijl de andere rijders terug naar de regenbanden moesten overschakelen.

Later in de race wou de Spanjaard wel de dobbelsteen gooien en de regenbanden achterwege laten op een opdrogende baan, maar zijn team besloot om het veilig te houden. Hoewel Sainz als vijfde eindigde, een erg sterke prestatie, verloor hij plaatsen aan Daniil Kvyat en Lance Stroll, die het wel waagden om snel over te schakelen naar de droogweerbanden.

“Tijdens de safety car zei ik tegen het team om droogweerbanden op te leggen, maar op dat moment was het nog te riskant, waardoor ik absoluut begrijp waarom we niet pitten, want eigenlijk deed niemand uit de top vijf dat”, zei Sainz tegenover Motorsport.

“Hoewel ik voelde dat het wel de juiste keuze zou geweest zijn, steun ik het team om behoedzaam om te gaan met de strategie. Maar toch, wanneer je Kvyat ziet vieren op het podium en je Stroll voor je ziet eindigen ook al waren die rijders op een bepaald moment in de race ver achter je, dan voelt het erg bitter aan.”

“Uiteindelijk leg ik me er bij neer dat we als team het niet anders zouden gedaan hebben. We hebben de race goed aangepakt en de rijders die niets te verliezen hadden konden die gok wel wagen, wat steeds een groot risico is, maar dat nu wel erg goed uitkwam voor hen.”

McLaren teambaas Andreas Seidl reageerde op het bitter gevoel van Sainz en zei dat het team ervoor koos om punten te scoren, aangezien de chaotische race al heel wat teams – die normaal gezien makkelijk in de punten eindigen – verrasten.

“Wanneer we op het einde van de race zagen wie er al moest opgeven en dat beide Renaults ook niet zouden finishen, besloten we om het conservatief te houden en de strategie te kopiëren van de voorliggers. Twee wagens achter ons besloten een risico te nemen, wat in hun voordeel speelde, dus proficiat aan hen”, prijst Seidl de moedige keuzes van Kvyat en Stroll.

“Vanuit ons standpunt wilden we geen risico nemen, want een crash was snel gebeurd en dan hadden we een heel andere discussie.”

“Wanneer je met Carlos praat, dan merk je natuurlijk dat hij teleurgesteld is. Maar als je kijkt naar waar we ons in het midden van de race bevonden, dan mogen we blij zijn met de vijfde plaats.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022