Red Bull-strateeg Hannah Schmitz: “Een race winnen is net als een bordspel spelen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een goede strategie is tegenwoordig onmisbaar om een F1-race te winnen. Hannah Schmitz, de strategy engineer bij Red Bull, vergelijkt het met een bordspel. 

Hoewel Schmitz het winnen van een race dan wel mag vergelijken met een spelletje monopoly, moet ze wel toegeven dat er veel meer bij komt kijken.

“Ik zeg altijd, het is echt als het spelen van een bordspel. Alleen de resultaten doen er echt toe – je moet het goed doen,” vertelde ze aan de ‘Talking Bull’ podcast.

“De coureurs zijn niet per se stukken die je altijd kunt laten bewegen op de manier die je wilt, dus het gaat erom dat je de beperkingen van de auto begrijpt en dat je altijd risico’s beheerst. Er is nooit een goed of fout antwoord.”

“Het draait allemaal om het opnemen van alle informatie, de gegevens en de meningen van mensen, wat het volgens mij echt uniek maakt.”

“Het gaat niet alleen om de cijfers, je kunt niet zomaar een formule schrijven en die strategie gaan toepassen en altijd winnen. Het gaat ook om: wat doet het weer? Wat is de mening van deze persoon? Wat voelen de coureurs? Er zijn dus ook veel verschillende dingen.”

De opmerkzame toeschouwer heeft wellicht al gezien dat Schmitz niet bij elke race aanwezig is. De rol wordt afwisselend waargenomen door Schmitz en haar collega Will Courtney, als de ene bij de GP aanwezig is, zit de andere in de fabriek. 

“Dat is echt waar we alle gedetailleerde analyses van alle gegevens doen en die informatie doorgeven aan de persoon aan de pitmuur, zodat die de beslissingen kan nemen.”

“Het helpt ons echt om de rol af te wisselen, want we weten allebei hoe het is om die persoon daar te zijn en dus weten we precies die informatie.”

“We hebben zoveel steun in de operations-ruimte en mensen die ons helpen, dus als we iemand horen zeggen ‘Oh deze coureur zei dit op de radio’ dan zeggen we ‘Ja, dat is belangrijk’ en geven het door.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print