“Red Bull verslaan is mogelijk”

Bij Mclaren is men er na de GP van Australië van overtuigd dat het mogelijk moet zijn om grote rivaal Red Bull weldra te verslaan.
Sebastian Vettel veroverde dan wel met veel gemak de pole, tijdens de race was het verschil met de McLaren van Lewis Hamilton heel wat minder groot. Meer zelfs, volgens McLaren zat Hamilton tot zijn bodemplaat beschadigd raakte erg dicht bij de racesnelheid van Vettel.

“Lewis was niet zo snel als Sebastian, maar tot zijn bodemplaat beschadigd raakte zat hij er niet ver van,” aldus Martin Whitmarsh.

“Ik denk ook dat hij iets minder bandenslijtage had dan de wagens van Ferrari en Red Bull, alsook de meeste andere snelle wagens. Op de wagen van Sergio Perez na uiteraard, het is me nog steeds onduidelijk hoe hij maar één pitstop moest maken.”

En net die lagere bandenslijtage zorgt voor hoop bij McLaren want de bandenslijtage zal in Maleisië een erg belangrijke rol spelen.

“Dat is bemoedigend en zal erg belangrijk zijn in Sepang, dat circuit belast de banden heviger. Als sommigen hier een driestopper moesten doen en wij waren comfortabel bij een tweestopper dan is dat misschien een voordeel.”

Bij McLaren gelooft men alvast in eigen kunnen en is men ervan overtuigd dat men de wagen tegen de GP van Maleisië nog een stuk sneller kan maken. Dat moet ervoor zorgen dat reeds in Sepang de aanval op Red Bull kan ingezet worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print