Red Bull vreest hoge bochtensnelheid van Ferrari in Barcelona

Ferrari
Ferrari

De prestaties van de Ferrari’s in de snelle bochten zorgt ervoor dat ze geduchte tegenstanders zullen zijn van Red Bull in Barcelona, dat vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner.

In Miami wist Max Verstappen de Ferrari’s te passeren en ook achter zich te houden na een safety car-procedure dankzij de hoge topsnelheid van zijn Red Bull. 

“Ik denk dat we juist genoeg topsnelheid hadden om te verdedigen,”aldus Christian Horner. “Dus ik denk dat we de juiste balans hebben gevonden wat betreft de afstelling en snelheid op de rechte stukken.”

De nieuwe reglementen hebben er voor gezorgd dat ze bij Red Bull een auto ontworpen hebben die een hoge topsnelheid heeft.

“Het is duidelijk dat de setup dit jaar heel anders is. Er zit in principe geen ‘rake’ in de auto. We hebben een auto ontwikkeld met een goede topsnelheid en dat hebben we dit jaar in vrijwel elke race gezien.”

Maar Barcelona wordt een ander verhaal. Het Circuit de Catalunya is een aaneenschakeling van snelle bochten en de nadruk ligt minder op topsnelheid en daarom vreest Horner dat Ferrari sterk voor de dag zal komen in Spanje.

“Het wordt dus meer een kwestie van de juiste man op de juiste plaats. Dit circuit paste goed bij ons, we hadden het bij het rechte eind en godzijdank hebben we ook loon naar werken gekregen.“

Max Verstappen is weer ingelopen op Charles Leclerc en nadert tot op negentien punten. Horner denkt dat de strijd om de wereldtitel ook dit jaar tijdens de laatste races beslist zal worden.

 “Er is nog een lange, lange weg te gaan,” zei hij. “Ik denk dat het close is met Ferrari. Er zijn geweldige races geweest. Je kunt zien dat er een groot respect is tussen Charles en Max. Ze genieten ervan om tegen elkaar te racen, dat zie je.”

“Ik hoopte eigenlijk dat we niet net als vorig jaar weer een competitief jaar zouden krijgen maar het ziet er naar uit dat het ook dit jaar tot het einde zal duren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print