Red Bull: “We blijven de wagen doorontwikkelen en laten ons niet verleiden door Mercedes”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko laat weten dat Red Bull gewoon doorgaat met de ontwikkeling van haar huidige wagen, ook al beweert concurrent Mercedes dat het de ontwikkeling van haar wagen grotendeels stopzet.

Vijf races op rij wist Red Bull te zegevieren, van een dominantie door Mercedes is al lang geen sprake meer. Meer zelfs, Mercedes is op achtervolgen aangewezen en lijkt zelfs het huidige seizoen op te geven ten gunste van het cruciale F1-seizoen 2022.

Toch laten ze zich bij Red Bull door de uitspraken bij Mercedes niet verleiden tot een vroegtijdige stopzetting van de ontwikkeling van de RB16B.

“We blijven aan ons schema vasthouden, zelfs al probeert Mercedes ons te overtuigen door te stellen dat we volgend jaar twee seconden zullen achterliggen,” aldus Marko.

Volgens Dr. Helmut Marko is er een goede reden om ondanks de mooie voorsprong op Mercedes gewoon door te gaan met ontwikkelen.

“Kijk naar McLaren en je ziet hoed snel de dingen kunnen veranderen, ze waren een sterke tegenstander in Oostenrijk,” verklaart Marko.

“Het enige dat nodig is zijn andere bandencompounds of andere omstandigheden en de dingen zien er plots volledig anders uit. Als we Mercedes echter in Silverstone kunnen verslaan dan ziet het er erg goed uit voor ons.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021