Zak Brown: “Belachelijke straffen uit Oostenrijk gaan het racen in de toekomst moeilijk maken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

McLaren-baas Zak Brown is niet te spreken over de tijdstraffen die de stewards onder andere aan zijn rijder Lando Norris uitdeelden. Volgens Brown bemoeilijken ze het racen en waren ze geheel onterecht.

“Wat je nu veroorzaakt is dat er een precedent wordt gecreëerd waarbij het enige dat je moet doen is dat je naast iemand komt rijden en dat ze dan plaats voor jou moeten maken,” vertelt Brawn tegenover ‘Motorsport.tv’. “Ik denk dat het moeilijk wordt om op die manier te racen.”

“Ik vond het dikke zever. Als sinds ik in de autosport zit, en dat is nu toch al zo’n 35 jaar, moet je als je buitenom iemand probeert in te halen zelf oppassen wat je doet, zeker tijdens de eerste ronde.”

Brown is van mening dat men de rijders gewoon wat meer hun ding moet laten doen en enkel moet ingrijpen wanneer er inderdaad gevaarlijke situaties ontstaan.

“Gedurende 50 jaar is er geweldig, proper en hard wiel-aan-wiel geracet. Soms moeten we de rijders simpelweg laten racen,” aldus Brown.

“We moeten er uiteraard voor zorgen dat het veilig gebeurt en binnen de limieten. Maar van al de rijders waarmee ik gesproken heb was er één geen enkele die vond dat het niet gewoon zuiver racen was. Als je buitenom probeert te gaan dan loop je het risico in de grindbak te belanden.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed