“Max Verstappen ging niet voluit tijdens dominante overwinning in Oostenrijk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko was uiteraard zeer blij met de dominante overwinning van Max Verstappen afgelopen zondag. Marko deed er echter nog een schepje bovenop door de psychologische oorlogsvoering met Mercedes nog wat aan te scherpen. Verstappen ging volgens hem zelfs niet voluit.

“Op drie races tijd hebben we 76 punten behaald,” vertelde Marko met een glimlach op het gezicht tegenover ‘Sky’.

Verstappen behaalde drie overwinningen op rij en dat zorgde er uiteraard voor dat de Nederlander en Red Bull plots torenhoog favoriet zijn in de titelstrijd, zeker na Verstappen zijn erg dominante overwinning afgelopen zondag.

“Ik denk dat dit het hoogtepunt was van de voorbije drie races. Deze was dominanter dan de twee overwinningen ervoor. Max is soeverein weggereden van de rest.”

Volgens Marko had de voorsprong zelfs nog een stuk groter kunnen zijn en werd er tijdens de GP van Oostenrijk niet voluit gegaan.

“We hebben het tempo wat teruggeschroefd. We gaan nu met een ongelooflijk zelfvertrouwen richting Silverstone. Er is geen enkel circuit dat we moeten vrezen. We weten echter hoe sterk Mercedes over het algemeen is en we zijn gewapend voor nog enkele mooie gevechten.”