Ross Brawn nerveus voor eerste sprintrace in de F1: “We willen spektakel brengen”

Daimler Media
Daimler Media

Sportief directeur Ross Brawn geeft toe dat hij enigszins nerveus is voor het raceweekend in Silverstone. Dan zal er immers voor de allereerste keer geëxperimenteerd worden met een raceformat waarin er sprake is van een kwalificatie op vrijdag en een sprintrace op zaterdag die de startgrid voor zondag zal bepalen.

“Ik ben nerveus, het is een onbekende,” vertelt Brawn tegenover het Britse ‘Channel 4’. Ik denk echter dat we enorm veel werk hierin gestoken hebben, de teams hebben er enorm veel werk in gestoken en ik denk dat het een geweldige kans biedt op succes.”

Het wordt uitkijken of de zogenaamde sprintrace, ofwel ‘sprintkwalificatie’, voor het nodigde spektakel zal zorgen. Daarover zijn de meningen immers sterk verdeeld.

“We moeten er voor zorgen dat we de fans meekrijgen en dat we een opwindende race hebben. Ik denk dat dit het geval zal zijn maar dat zullen we pas weten als het zover is.”

Naast Silverstone zal het aangepast format van het raceweekend ook nog tijdens twee andere GP-weekends toegepast worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen