Red Bull: “We hebben een akkoord met Honda over de motoren, nu is het wachten op de FIA”

Red Bull Racing heeft met huidig motorpartner Honda een akkoord bereikt over de eventuele overname van de motoren vanaf 2022.


Na het aangekondigd afscheid van Honda eind 2021 van de Formule 1 moest Red Bull op zoek naar een nieuwe motorleverancier vanaf 2022. Uitgerekend in het cruciale jaar waarin het F1-reglement ingrijpend wordt aangepast en er met nieuwe motoren wordt gereden.

Bij de concurrentie stonden ze niet te springen om Red Bull van motoren te voorzien en Red Bull leek dus al snel aangewezen op een eventuele overname van de motorenafdeling van Honda. Red Bull gaf eerder al te kennen daarin eventueel interesse te hebben maar enkel op voorwaarde dat er een zogenaamd gelijk speelveld en motorbevriezing zou ingaan.

Red Bull zou anders enorm veel geld moeten investeren in het verder doorontwikkelen van de Honda-krachtbron, iets dat het niet ziet zitten. In een interview met ‘Auto, Motor und Sport’ laat Dr. Helmut Marko verstaan dat Red Bull een akkoord heeft bereikt met Honda over de eventuele overname van de F1-motorafdeling.

“Alles is onderling geregeld. De timing is er, we staan in de startblokken. Er moet echter nog een ‘oké’ volgen, we hebben op papier een bevestiging van de FIA nodig dat er een ontwikkelingsstop komt wat de motoren betreft.”

Voor zo’n ‘motorbevriezing’ waarbij ook nog eens een ‘gelijkwaardig speelveld’ wordt gecreëerd waarbij alle motoren op ongeveer hetzelfde niveau presteren is echter een akkoord van Mercedes, Ferrari en Renault nodig. Helmut Marko rekent daarbij op zijn collega’s.

“Het is de enige verstandige beslissing voor de toekomst van de Formule 1,” aldus Marko, die volgende week een beslissing van de FIA verwacht.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022