Nieuwe F1-baas: “De rijders zullen opnieuw het middelpunt van de Formule 1 worden”

De nieuwe baas van de Formule 1, Stefano Domenicali, heeft in een gesprek met Martin Brundle voor het Britse ‘Sky Sports’ zijn lange termijnvisie voor de sport uit de doeken gedaan.


Sinds deze maand heeft Stefano Domenicali de Amerikaan Chase Carey afgelost als CEO van de Formule 1. Domenicali was van 2008 tot 2014 teambaas bij Ferrari en van daar ging het richting Audi om in 2016 bij Lamborghini te belanden. Sinds januari zwaait hij echter de plak in de Formule 1.

De Italiaan heeft er alvast zin in, dat laat hij weten in een gesprek met Martin Brundle, waar hij ook vertelt dat hij het heel belangrijk vindt dat de rijders een prominente rol spelen in de Formule 1. Hij spreekt ook de hoop uit om nieuwe fabrikanten aan te trekken en nieuwe organisatoren warm te maken voor de sport.

“De rijders zullen het middelpunt van de Formule 1 worden,” aldus Domenicali. “Ik vind dat zij met hun gezichten en talenten de ziel van de sport vertegenwoordigen. Ik zou zeggen dat ik ze niet enkel als rijders beschouw maar ook als ambassadeurs. Ze zullen cruciaal zijn voor de toekomst.”

“We hebben in de laatste tien jaar nooit zoveel goede rijders gehad als tegenwoordig het geval is. We hebben ongelooflijk jonge rijders en Lewis Hamilton kan een ongelooflijk record verbreken. Voor de anderen is het dus een enorme uitdaging.”

Domenicali had het ook over de huidige en toekomstige kalender van de Formule 1. We mochten al een eerste wijziging optekenen voor komend seizoen met het uitstellen van de GP’s van Australië en China. Het seizoen zal starten in Bahrein, van daar gaat het richting Imola en dan is er een race op een nog te bepalen locatie.

Voorlopig is er nog niets nieuws te melden maar Domenicali laat weten dat hij alternatieven in gedachte heeft indien COVID-19 nog roet in het eten zou strooien.

“Ik kan jullie laten weten dat ik dagelijks contact heb met alle organisatoren,” gaat de Italiaan verder. “We weten dat de pandemie er nog steeds is en dat is ook de reden waarom we Australië verplaatst hebben.”

“Maar tot dusver, met alle informatie die we hebben, weten we dat iedereen graag wil verder gaan met het plan. Natuurlijk moeten we flexibel genoeg zijn en begrijpen dat we in de eerste helft van het seizoen misschien zullen moeten racen achter gesloten deuren of met een beperkt aantal toeschouwers.”

“Maar wat ik onze supporters, onze fans, kan verzekeren is dat we er echt voor willen zorgen dat er een seizoen is, dat we een verbintenis hebben en dat we dat willen nakomen en dat we mogelijke alternatieven hebben. Maar tot nu toe heeft niemand ons andere informatie gegeven dan wat we hebben gedeeld.”

Normaal gesproken staan er dit jaar drieëntwintig races op het programma en dat zou een record zijn maar er gaan geruchten dat de F1 wil uitbreiden naar vijfentwintig races. Daar houdt Domenicali zich eerder op de vlakte en zegt dat er ook een rotatiesysteem kan komen.

“Ik zou zeggen dat deze vergelijking zichzelf zal oplossen door het feit dat als we in staat zijn om een ongelooflijk product te leveren, we misschien naar een situatie gaan waarin we misschien terug kunnen gaan naar een kleiner aantal races. Dan is er misschien een rotatie mogelijk voor bepaalde Grands Prix, met een focus op verschillende gebieden.”

“Dit is iets waar we dit jaar goed over moeten nadenken, om ons voor te bereiden op het moment dat de wereld weer normaal is.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022