Red Bull: “We hebben maar heel even Nico Hulkenberg overwogen”

Volgens Christian Horner bevond Red Bull zich in de luxueuze positie dat het eerst met Albon het seizoen kon afwerken omdat Perez geen racezitje had. Daarnaast werd Nico Hulkenberg volgens Horner maar heel even overwogen als kandidaat.


“Er was niet echt een andere rijder die we in overweging namen,” blikt Christian Horner terug op de beslissing om Sergio Perez als vervanger van Alex Albon aan te duiden.

“Er werd even kort met Nico Hulkenberg gesproken maar ik zou zeggen dat alles de voorbije maand in een stroomversnelling kwam.”

Voor Nico Hulkenberg betekent het dat hij ook in 2021 niet opnieuw op de F1-startgrid zal staan. Horner vindt dat Hulkenberg, net als Sergio Perez, een racezitje in de Formule 1 verdient.

“Het is opmerkelijk, en ik bedoel, de omstandigheden zijn echt gek, niet?” aldus Horner. “Nico Hulkenberg is nog een capabele rijder die eigenlijk een racezitje in de Formule 1 verdient.”

“Wij hadden het geluk dat Perez geen racezitje had en dat gaf ons de tijd om, zonder dat hij andere mogelijkheden had op een racezitje, het seizoen met Alex eerst af te maken alvorens een beslissing te nemen.”

“Er was geen geschikte kandidaat in het junior-programma. We besloten dan ook om voor het eerst sinds 2007 buiten ons junior-programma te kijken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022