Red Bull: “We hebben Max Verstappen gezegd zich niet in die strijd te mengen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Dr. Helmut Marko heeft het team Verstappen bewust de opdracht gegeven om zich niet te mengen in een strijd met Bottas om de snelste ronde tijdens de GP van Mexico te rijden.

Helemaal aan het einde van de race kwam Valtteri Bottas tot twee keer toe binnen voor een nieuw setje banden om zo de snelste ronde te rijden en een punt af te snoepen van Max Verstappen en Red Bull. Even leek Verstappen daarbij doelbewust Bottas te proberen ophouden en te verhinderen een snelste ronde te rijden.

Bij Red Bull waren ze er naar eigen zeggen echter snel bij om Verstappen de instructie te geven zich niet in die strijd te mengen en zo ook zijn kostbare 25 punten niet op het spel te zetten, een aanrijding is immers snel gebeurd.

“We hebben Max gezegd dat hij zich niet in die strijd moest mengen,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Motorsport Magazin’. “Een punt maakt niet uit, hij zou slechts één punt van ons afnemen.”

Volgens Marko wou het team ook geen risico’s nemen met Sergio Perez om zo alsnog het punt van de snelste ronde in het team te behouden.

“We wilden niets riskeren,” aldus Marko. “Er was een kans dat we Hamilton voor de tweede plaats zouden inhalen en dat was uiteraard veel belangrijker dan dat ene punt.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023