Valtteri Bottas: “Met een meerjarig contract had ik bij Mercedes beter gepresteerd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Hij is aan zijn laatste races bij het Mercedes F1 team bezig en Valtteri Bottas blikt grotendeels met een goed gevoel terug op zijn periode bij Mercedes, al heeft hij het gevoel dat er ook meer en beter in zat. Volgens Bottas hebben de contractverlengingen voor telkens slechts een jaar er voor gezorgd dat zijn prestaties bij Mercedes niet optimaal waren.

“Ik wou wereldkampioen worden,” vertelt Bottas. “Op een bepaalde manier voelt het als falen omdat ik dat met Mercedes niet bereikt heb. Ik heb echter alles geprobeerd en ik heb alles gegeven, het mocht gewoon niet zijn.”

Ondanks die teleurstelling is Bottas echter ook trots op wat hij samen met Mercedes heeft bereikt.

“We wonnen samen vier jaar op rij de wereldtitel bij de constructeurs. Hopelijk vijf jaar op rij eind dit seizoen. Ik ben ook enorm gegroeid. Als rijder en als mens. Tegelijkertijd was het echter ook veeleisend bij Mercedes. De mensen verwachten bijzonder veel van jou. Het vreet energie. Soms zit je echt op de limiet wat betreft het al dan niet genieten. Nu ik naar het breder plaatje kijk kan ik zeggen dat het een geweldige tijd was.”

Volgens Bottas is er één ding bijzonder jammer aan zijn jaren bij Mercedes en dat is dat hij telkens slechts een contract voor één seizoen kreeg en nooit ineens voor twee of drie jaar kon bijtekenen.

“Ik had meer geduld moeten tonen. Ik zei destijds dat ik kampioen ging worden. Ik moest het doen en er waren momenten waarop ik het gewoonweg te hard probeerde. Het niveau waarop Lewis weet te presteren is moeilijk om te evenaren. Ik probeerde te veel, de stopwatch houdt daar niet van.”

“Als ik in 2017 had geweten dat ik vijf jaar voor het team zou rijden dan had ik mezelf wat meer tijd gegeven om alles stap voor stap te leren. Ik mijn hoofd had ik slechts gedurende één jaar de kans. En vervolgens telkens opnieuw voor slechts één jaar. Dat heeft me nooit enige flexibiliteit gegeven Met een meerjarig contract had ik zeker en vast beter gepresteerd,” besluit Bottas.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022