Red Bull: “Wij hebben jammer genoeg geen plaats voor Vettel”

Sebastian Vettel kondigde gisteren zijn afscheid bij Ferrari aan. Of het voor de Duitser meteen ook een F1-afscheid wordt valt nog af te wachten. Naar Red Bull zullen we hem alvast niet zien gaan.


Vettel werd vier keer wereldkampioen met Red Bull Racing maar na een teleurstellende vijfde plaats in 2014 maakt de Duitser het jaar nadien de overstap naar Ferrari. ‘Baby-Schumi’ wou bij de Scuderia in de voetsporen van Michael Schumacher treden maar zijn beste resultaat was twee keer vice-kampioen in 2017 en 2018.

“Sebastian wil nu in alle rust alles laten bezinken en evalueren. Alleen wanneer er een aanbod komt dat sportief gezien interessant is, zal hij doorgaan en in de F1 blijven,” aldus Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko tegenover ‘Autobild’.

Volgens diezelfde Helmut Marko moeten we echter niet verwachten dat Sebastian Vettel zal terugkeren naar Red Bull.

“Wij bij Red Bull hebben jammer genoeg geen plaats voor hem. We hebben met Max Verstappen een potentiële wereldkampioen in het team. Met Alex Albon hebben we bovendien een rijder die mooie doorgroeimogelijkheden voor de toekomst heeft. Hij ontwikkelt zich erg goed en wordt nog steeds beter.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023