Toto Wolff: “We kunnen de beslissing van Vettel niet negeren”

Mercedes-teambaas Toto Wolff reageert op de scheiding tussen Sebastian Vettel en Ferrari en hij geeft aan dat er misschien wel interesse is uit de hoek van Mercedes.


Sebastian Vettel en Ferrari beheersten gisteren het F1-nieuws, enerzijds door het feit dat beide partijen beslist hebben om eind 2020 hun eigen weg te gaan en anderzijds door het gissen naar de toekomst.

Bij Vettel is het onduidelijk wat hij gaat doen volgend jaar, er is al een tijdje het gerucht van McLaren maar het is ook niet uitgesloten dat de viervoudige wereldkampioen er de brui aan geeft.

Toto Wolff van Mercedes laat alvast weten dat een team als Mercedes het zich niet kan permitteren om zulk nieuws links te laten liggen en hij vindt dat het op zijn minst moet bekeken worden.

“Sebastian is een geweldige rijder, een geweldige persoonlijkheid en een verrijking voor elk Formule 1-team,” aldus Wolff tegenover ‘dpa.’ “Als we naar de toekomst kijken moeten we eerst loyaal zijn aan onze huidige rijders maar we kunnen dit natuurlijk ook niet negeren.”

Op dit moment zijn er bij de topteams nog maar twee zekerheden voor 2021 en dat zijn Max Verstappen bij Red Bull en Charles Leclerc bij Ferrari. Omdat er zeker een zitje vrij komt bij Ferrari komt er mogelijks ook een plaats vrij bij Renault of McLaren want de meest genoemde namen om Vettel op te volgen bij de Scuderia zijn die van Ricciardo en Sainz.

Lewis Hamilton heeft vorige week de geruchten van een overstap naar Ferrari zelf de kop ingedrukt door te stellen dat hij het liefst bij Mercedes zou blijven. Door het feit dat Vettel nu een vrij man is aan het einde van het seizoen zou het zitje van Bottas bij Mercedes nu wel in gevaar kunnen komen.

Een rijdersduo bij Mercedes met Hamilton en Vettel zou op zijn minst gezegd spectaculair zijn, minstens tien wereldtitels in een team is ongezien. Maar het is al een tijdje onduidelijk of Mercedes wel zal doorgaan met haar fabrieksteam en kunnen ze het zich in Stuttgart gezien de coronacrisis nog veroorloven om veel geld uit te geven aan twee toprijders?

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}