Red Bull wil Honda tijdens tweede seizoenshelft pushen

Bij Red Bull zijn ze erg tevreden over het seizoen tot dusver. De samenwerking met nieuwe motorpartner Honda verloopt erg goed en na de overwinning in Oostenrijk willen ze meer dan ooit pushen om nog meer succes te behalen.


Bij Red Bull temperden ze in de aanloop naar dit seizoen enigszins de verwachtingen. Met Honda hadden ze immers een nieuwe motorpartner en na de felle kritiek op voormalig motorpartner Renault was het afwachten wat de nieuwe samenwerking met Honda zou brengen.

Die samenwerking verloopt tot dusver beter dan verwacht, zowel wat performance als de resultaten betreft. In Oostenrijk slaagde Red Bull-Honda er immers in om voor het eerst te zegevieren en dat doet de ambities duidelijk aanscherpen.

“Dit seizoen ging sowieso een overgangsjaar worden, met een nieuwe motorpartner die op dreef dient te komen en onze samenwerking en integratie die diende te gebeuren,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

“We hebben onze eigen verwachtingen overtroffen. Tegen de negende race wonnen we immers en we hebben ook verschillende podiumplaatsen behaald.”

De betrouwbaarheid van de Honda-motor is stukken beter dan de voorbije jaren en dat zorgt ervoor dat Red Bull Honda wil pushen om de performance nog te verbeteren.

“De betrouwbaarheid was erg goed, we hebben nog steeds drie motoren die we per rijder kunnen gebruiken. Ze hebben alleen nieuwe motoren geïntroduceerd omwille van verbeteringen wat de performance betreft.”

“We pushen voor nog meer tijdens de tweede jaarhelft, ze hebben nog wat in de pijplijn,” besloot Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022