Red Bull: “Zege Max Verstappen in ‘Mercedes-bolwerk’ mogelijk cruciaal voor titelstrijd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het een serieuze opsteker dat Max Verstappen zondag de GP van de USA wist te winnen op een circuit dat al jarenlang door Mercedes en Lewis Hamilton wordt gedomineerd.

Mercedes en Lewis Hamilton gingen dan ook als favoriet het raceweekend in en ze leken die favorietenrol ook tijdens de eerste oefensessie te bevestigen. Naarmate het raceweekend vorderde was het echter Red Bull dat de bovenhand kreeg. Max Verstappen veroverde niet alleen de polepositie maar hij behaalde ook nog eens de overwinning na een intense strijd met titelrivaal Lewis Hamilton.

Red Bull en Verstappen wonnen zo op een circuit waarop ze het niet verwacht hadden.

“Dit is een enorm grote en belangrijke overwinning want dit was een circuit waarop Lewis en Mercedes steeds domineerden,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Om de pole te behalen was al een mijlpaal voor ons en om die dan ook nog eens om te zetten in een overwinning ook al reden we aan het einde van de eerste ronde niet aan de leiding is geweldig.”

In plaats van Hamilton die opnieuw wk-leider werd, vergrootte Verstappen zo zijn voorsprong tot twaalf punten en naderde Red Bull bij de constructeurs tot op drieëntwintig punten van Mercedes. De overwinning van afgelopen zondag kan zo wel eens cruciaal blijken in de titelstrijd.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022