Mercedes: “Met een vroege pitstop had Lewis Hamilton de race kunnen winnen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton moest tijdens de GP van de USA nipt de duimen leggen voor Max Verstappen. Die nederlaag kan cruciaal blijken in de strijd om de titel maar volgens Mercedes had die nederlaag ook een overwinning kunnen zijn.

“Realistisch gezien hing onze kans om de race te winnen, na de zeer goede start van Lewis, af van het behouden van de leiding in de race door vroeg te pitten,” blikt Andrew Shovlin, trackside racing director bij Mercedes, terug op de race.

“Daarvoor hadden we waarschijnlijk al vanaf de achtste ronde moeten stoppen.”

Mercedes durfde dat risico blijkbaar niet te nemen en was op achtervolgen aangewezen toen Max Verstappen in de tiende ronde zijn eerste van twee pitstops maakte. Hamilton kwam pas drie ronden later binnen voor zijn eerste pitstop. Volgens Shovlin besefte Mercedes pas nadien dat het een veel agressievere strategie had moeten hanteren.

“Gezien we tijdens zo’n enorm korte stint problemen ondervonden op de medium banden, zouden we nooit moedig genoeg geweest zijn om zo vroeg te pitten om de leiding in de race vast te houden,” aldus Shovlin. “Het zou aangevoeld hebben alsof we de hele race zouden compromitteren.”

“Uiteindelijk denk ik dat we die vroeger stop succesvol hadden kunnen maken, we hadden de finish kunnen halen. Het zou een kwestie geweest zijn om als eerste te beslissen zo vroeg te stoppen en vervolgens om te hopen op het beste, om te zien of Lewis Max achter zich had kunnen houden.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022