Regen en onweer: kwalificatie GP van Stiermarken in gevaar

De weersvoorspellingen voor zaterdag zijn bijzonder slecht en daardoor komt de kwalificatie voor de GP van Stiermarken in gevaar.


We beleven dit weekend een unicum met de ‘GP van Stiermarken’ maar de kans bestaat dat we dit raceweekend geen kwalificatie krijgen, al wordt er ook gehoopt om de kwalificatie eventueel op zondag te organiseren.

Afgaande op de weersvoorspellingen wordt er voor zaterdag bijzonder veel regen en zelfs onweer voorspeld. Racedirecteur Michael Masi heeft laten verstaan dat men gaat proberen om de kwalificatie gewoon door te laten gaan maar dat er ernstig met een ‘plan B’ rekening wordt gehouden.

Zo zou een kwalificatie op zondagochtend een alternatief kunnen zijn. Indien de weersomstandigheden dan ook nog te slecht zijn wordt er voor het bepalen van de startgrid mogelijk teruggegrepen naar de uitslag van de tweede oefensessie.

De tweede oefensessie kan dus voor wat extra spektakel zorgen aangezien de teams met dat scenario in het achterhoofd zullen zitten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print