“Relatie tussen Hamilton en Rosberg is snel veranderd”

De relatie van Mercedes-piloten Lewis Hamilton en Nico Rosberg veranderde volgens Toto Wolff zeer snel toen ze beseften dat ze titelrivalen zouden worden.
image
Nico Rosberg en Lewis Hamilton zijn reeds van jongs af aan vrienden, maar die vriendschap kwam dit seizoen serieus onder druk te staan. Vooral toen bleek dat beide rijders tegen elkaar zouden gaan strijden voor de titel veranderde de onderlinge relatie volgens Toto Wolff zeer snel.

“Het veranderde van, laat ons zeggen een erg vriendschappelijke relatie aan het begin van het seizoen, tot een erg intens moment waarop men eigenlijk besefte dat het twee vijanden waren die voor de wereldtitel aan het strijden zijn,” aldus Toto Wolff van Mercedes tegenover BBC. “Het is ook een leerproces. Deze jongens hebben heel hun leven de boodschap gekregen dat de rijderstitel in de Formule 1 hun ultieme doel is.”

“En daar gaan ze dan. Ze rijden in dezelfde wagen en strijden tegen elkaar voor die titel. Daarbij zal er één zegevieren en één falen. Dat is een nieuwe ervaring voor hen, een moeilijke,” aldus Toto Wolff. “Het is erg intens en we laten ze op een manier racen waarbij we nieuw terrein verkennen. Ongetwijfeld worden daarbij fouten gemaakt. Ik denk echter dat het zo hoort. Je kan een politieker zijn of je frustraties uiten. Ik weet niet wat juist of fout is. Het maakt echter niet uit. Wanneer we beide kampioenschappen verliezen, dan weten we dat we gefaald hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}