Renault dient opnieuw protest in tegen Racing Point F1-bolide

Voor de derde race op rij heeft het Renault F1 team protest ingediend tegen de Racing Point F1-bolide.


Renault diende de voorbije twee races protest in tegen de Racing Point F1-bolides omdat ze de Mercedes van vorig jaar deels gekopieerd zouden hebben op een manier die niet toegestaan is volgens de F1-regels.

Na de eerste race werd het protest door de stewards gegrond verklaard en er werd een grondig onderzoek ingesteld. Zo werden er onderdelen van de Racing Point F1-bolides in beslag genomen, net als onderdelen van de Mercedes F1-bolide van vorig jaar.

Het Racing Point F1 team kreeg vervolgens drie weken tijd om met extra documentatie te komen. In afwachting van een definitieve uitspraak moest Renault ook na de vorige race in Hongarije protest indienen omdat het protest in principe geldt tegen een wagen in een specifieke race.

Bij gevolg is het logisch dat Renault ook na de GP van Groot-Brittannië protest indient tegen de Racing Point F1-bolide van Lance Stroll, de enige van de twee Racing Point F1-bolides die deelnam aan de race en wist te finishen.

Er wordt verwacht dat er voorafgaand aan de race van volgend weekend, eveneens op het circuit van Silverstone, een uitspraak van de FIA volgt omtrent de protesten van Renault en de legaliteit van de Racing point F1-bolide.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print