Max Verstappen wint net niet: “Toch erg blij met de tweede plaats”

Max Verstappen mag tijdens de GP van Groot-Brittannië dan wel net naast de overwinning gegrepen hebben, de Nederlander is toch erg tevreden met die tweede plaats.


Helemaal aan het einde van de race kreeg Bottas in zijn Mercedes plots een lekke band. Daardoor kon Max Verstappen een plaatsje goedmaken en een extra pitstop maken om eventueel nog een gooi te doen naar de snelste ronde.

Indien hij die pitstop niet had gemaakt had Verstappen waarschijnlijk kunnen winnen want ook Lewis Hamilton kreeg in de allerlaatste ronde nog een lekke band.

“Het is een kwestie van geluk en pech”, zei Verstappen en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Mercedes was gedurende de race nog steeds te snel, maar met tien ronden te gaan zagen de banden er niet al te best uit. Toen Valtteri een lekke band kreeg ging ik het uit voorzorg ook rustiger aan doen, waarna het team me binnen haalde om voor de snelste ronde te gaan.”

“Helaas kreeg ook Lewis een lekke band, maar ik ben erg blij met de tweede plek. Het is wederom een erg goed resultaat voor ons.”

De extra pitstop aan het einde van de race mag Verstappen dan wel mogelijk de overwinning gekost hebben, toch is Verstappen dus best tevreden.

“Als Bottas geen lekke band had gekregen, waren we derde geworden. We hebben dus gewoon geluk gehad en één plek gewonnen. Dat extra puntje voor de snelste ronde is ook altijd fijn,” besluit een realistische Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner