Renault dreigt het voor bekeken te houden

Renault heeft er mee gedreigd uit de Formule 1 te stappen als de kosten niet nog drastischer dalen. Op woensdag reageerde Bernie Ecclestone nog verbaasd want toen kreeg de F1 CEO te horen dat de Franse renstal Renault aan het overwegen is zich terug uit de sport te trekken.Volgens een van de topmannen bij Renault wil men snel overtuigd worden en duidelijk zien dat er plannen zijn om de sport terug aantrekkelijk te maken.

“We zijn op zoek naar besparingen en we willen vooral dat de overeenkomsten goedkoper worden. Graag zouden we ook wat meer geld in de plaats krijgen voor het harde werk dat we leveren want momenteel is dat niet voldoende. Renault wil graag in de F1 blijven maar dan willen we wel wat meer zekerheid hebben dan nu”, aldus Patrick Pelata van Renault.

Bernie Ecclestone zegt dat er een overeenkomst is met de teams en dat tot 2013. Hij is verrast dit nieuws te horen want zulke woorden had hij totaal niet verwacht van Renault. Echter wil hij niet afwijken van de huidige overeenkomst en dat zou wel eens in het verkeerde keelgat kunnen schieten bij Renault. Het is geweten dat Ecclestone een redelijk koppig iemand is maar indien hij de sport van de ondergang wil redden kan hij maar beter rond de tafel gaan zitten.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023