Renault gaat vier fabrieken sluiten: bewuste exit van Daniel Ricciardo?

Volgens ‘The Judge 13’ staan er ingrijpende wijzigingen gepland blij Renault. De Franse autoconstructeur zou maar liefst vier fabrieken sluiten.


Vorige week raakte bekend dat Daniel Ricciardo het Renault F1 team eind dit jaar verlaat en de overstap naar McLaren maakt. Na zijn veelbesproken overstap, inclusief miljoenencontract, naar Renault in 2019 zal de samenwerking dus al na twee jaar ophouden.

Sommigen stellen zich vragen bij de overstap van Ricciardo naar McLaren maar mogelijk wist de Australiër dat het rommelt bij Renault en dat er ingrijpende wijzigingen op komst zijn.

Renault stuurde al personeel van haar F1-team verplicht met vakantie maar ook de Renault groep in zijn geheel zal op dieet moeten. Dit heeft mogelijk ook gevolgen voor het F1-project van de Franse constructeur.

Volgens ‘The Judge 13′ zou Renault een besparingsplan van 2 miljard euro voorbereiden. Renault zou ook maar liefst vier fabrieken sluiten. De fabriek in Choisy-le-roi, Dieppe en Fonderies de Bretagne zouden moeten sluiten. Binnen enkele jaren zou dan ook de fabriek in Flins-sur-Seine, waar Renault elektrische auto’s bouwt, gesloten worden.

Grote vraag is nu in welke mate Ricciardo al op de hoogte was van de noodzakelijke besparingen die Renault moet doorvoeren. Renault zal haar F1-team te midden van de coronacrisis mogelijk immers niet meer als een noodzakelijke activiteit zien.

“Met dit in het achterhoofd zal dit ongetwijfeld bij Ricciardo meegespeeld hebben om de overstap naar McLaren te maken,” aldus ‘The Judge 13’.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}