McLaren clasht met obligatiehouders: “Historische wagencollectie is al in pand gegeven”

De financiële situatie van McLaren ziet er elke dag problematischer uit. McLaren ligt nu immers ook overhoop met haar obligatiehouders.


De McLaren Groep, waaronder ook het McLaren F1 team valt, moet dringend op zoek naar nieuw kapitaal om de coronacrisis te overleven. In haar zoektocht naar nieuw kapitaal wordt McLaren met steeds nieuwe obstakels geconfronteerd.

Eerst hoopt McLaren om bij de Britse overheid een lening te krijgen van zo’n 170 miljoen euro maar het botste daarbij op een ‘nee’ van de overheid. Dan toch maar richting het ‘Midden-Oosten’ kijken waar de geldschieters van McLaren zich bevinden. Gezien de implosie van de olieprijs is ook dat niet echt een optie.

McLaren wil erg ver gaan om aan het noodzakelijke kapitaal van honderden miljoenen euro’s te geraken. Zo raakte vorige week bekend dat de Britse sportwagenbouwer bereid was om het McLaren Technology Centre en haar historische collectie met racebolides in pand te geven om aan geld te geraken.

In de collectie bevinden zich onder andere F1-bolides waarmee James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Lewis Hamilton wereldkampioen werden. Daarnaast zijn er uiteraard ook heel wat andere pareltjes die mee de geschiedenis van McLaren kleur hebben gegeven.

Ook die plannen krijgen nu echter tegenwind want de ‘Financial Times’ bericht dat de houders van het schuldpapier dat McLaren in 2017 uitgaf claimen dat McLaren de wagens toen al bij hen in onderpand heeft gegeven.

Grote vraag is nu of McLaren te midden van de coronacrisis nog aan het noodzakelijke kapitaal van ettelijke honderden miljoenen euro’s zal geraken en of het ook het McLaren F1 team eventueel in haar val meesleurt.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022