Monza blijft tickets verkopen: toch een GP van Italië met publiek?

Het lijkt een tegenstrijdigheid van jewelste: een GP van België achter gesloten en dus zonder publiek, terwijl we in Italië dat veel zwaarder door het coronavirus is getroffen mogelijks toch een F1-race met publiek krijgen.


Sinds vorige week is er duidelijkheid over de GP van België, indien de race daadwerkelijk zoals gepland eind augustus doorgaat dan zal dat zonder publiek zijn. De regering heeft daarvoor toestemming gegeven en ook de organisatoren zouden met de F1 al een akkoord bereikt hebben dat ze geen organisatiefee hoeven te betalen indien er zonder publiek wordt geracet.

Maar wat dan te zeggen van de GP van Italië die amper een week later plaats zou vinden. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de race daadwerkelijk op de oorspronkelijk datum van 6 september zal plaatsvinden.

Dat op zich is niet zo opmerkelijk maar wel dat de race mogelijks toch met publiek zal verreden worden. Ondanks het feit dat de regio Lombardije één van de hardst getroffen regio’s van Europa is hoopt men om alsnog een race met publiek te organiseren.

Tot enkele weken geleden weerklonk nog de boodschap dat een Italiaanse GP quasi zeker zonder publiek zou doorgaan. Op de website van het Autodromo Nazionale Monza kunnen momenteel nog steeds tickets voor de GP van Italië gekocht worden.

Vanaf 3 juni gaan de grenzen in Italië trouwens opnieuw open voor toeristen. De organisatie van de Italiaanse GP hoopt duidelijk dat de maatregelen tegen begin september in die mate versoepeld zijn dat een race met publiek mogelijk is.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner