“Valtteri Bottas is in gesprek met het Renault F1 team”

De geruchtenmolen in de Formule 1 draait op volle toeren. Volgens de laatste berichten zou Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas verkennende gesprekken met het Renault F1 team aangevat hebben.


Nadat Sebastian Vettel zijn afscheid van Ferrari aankondigde draait de geruchtenmolen in de Formule 1 een versnelling hoger. Carlos Sainz maakt volgend jaar de overstap van McLaren naar Ferrari terwijl Daniel Ricciardo de overstap van Renault naar McLaren maakt.

Resultaat is dat er bij Renault een racezitje vrijkomt. Fernando Alonso lijkt één van de grote kanshebbers op dat racezitje maar ook Valtteri Bottas zou verkennende gesprekken met Renault aangevat hebben.

Volgens ‘Motorsport-Total.com’ heeft een ontmoeting plaatsgevonden tussen Didier Coton, de manager van Valtteri Bottas en zakenpartner van Toto Wolff, en Cyril Abiteboul, de teambaas van Renault. Bottas houdt er blijkbaar dan ook rekening mee dat hij eind dit jaar eventueel de deur bij Mercedes achter zich dicht moet trekken.

Er zijn immers geruchten dat Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, graag Sebastian Vettel als Mercedes F1-piloot zou zien. Daarmee lijkt vooral Valtteri Bottas te moeten vrezen voor zijn racezitje want Lawis Hamilton lijkt bijna een zekerheid voor volgend jaar.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print