Toto Wolff na kritiek van Helmut Marko: “De afgelopen zes jaar spreken voor zich”

Mercedes-teambaas Toto Wolff reageert op de kritiek van Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko, die stelde dat er nog geen rijder van het juniorprogramma van Mercedes het tot het F1-team van het merk met de ster heeft geschopt.


Voor 2020 staan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas onder contract bij Mercedes maar wat er in 2021 te gebeuren staat is nog een vraagteken. Door het nieuws van de scheiding tussen Vettel en Ferrari wordt er gespeculeerd dat de viervoudige wereldkampioen wel eens richting Brackley zou kunnen trekken.

Toto Wolff heeft al laten verstaan dat ze bij Mercedes Sebastian Vettel niet zomaar links kunnen laten liggen maar dat ze ook eerst en vooral binnen hun eigen jeugdwerking willen kijken. Over die uitspraak deed Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko wat lacherig en hij liet weten dat hij het grappig vindt dat Wolff over de eigen jeugd praat.

De teambaas van Mercedes reageert in een interview met ‘RTL’ op de uitspraken van Marko.

“Er zijn de afgelopen dagen en weken onruststokers geweest die zich afvroegen of we ons junior programma goed hebben gebruikt of niet. De laatste zes jaar beantwoorden alle vragen.”

“We moeten trouw blijven aan onze koers,” gaat Wolff verder. “Loyaliteit is iets ontzettend belangrijks, het is een deel van onze waarden. We zijn loyaal aan onze huidige rijders en we willen niet in onderhandeling gaan op een moment dat het seizoen nog niet eens begonnen is.”

Bottas blijkt die loyaliteit toch enigszins anders te interpreteren dan zijn teambaas want gisteren maakte het Duitse ‘Motorsport-Total’ bekend dat er al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de manager van Bottas en Renault.

Bij Mercedes hoeft Bottas zich alvast niet te verwachten op een snelle beslissing. Daar willen ze eerst afwachten wat het seizoen 2020 in petto heeft alvorens te beslissen over de line up van 2021.

“Het is een feit dat het besluit van sommige andere teams om de line up voor 2021 zo vroeg aan te kondigen als een beetje een verrassing komt. Want het zal een heel jaar lang kopzorgen veroorzaken.”

“Wat uiteindelijk telt, is de prestatie en de dynamiek tussen de coureurs. Natuurlijk telt ook het marketingaspect. We moeten met al deze factoren rekening houden,” besluit Wolff

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023